fbpx

Themalanden

Disneyland Parijs bestaat uit vijf unieke themalanden die elk een eigen wereld van avontuur en verwondering bieden. Van de nostalgische charme van Main Street, U.S.A. tot de ruige wildernis van Frontierland, en van de exotische reizen van Adventureland tot de betoverende sprookjes van Fantasyland en de futuristische innovaties van Discoveryland: elk themagebied neemt je mee op een onvergetelijke reis vol magie en plezier.

Main Street, U.S.A.

Main Street, U.S.A. is de hoofdingang van Disneyland Park en biedt bezoekers een nostalgische reis terug in de tijd naar het Amerikaanse stadje aan het begin van de 20e eeuw. Je kan er wandelen over de geplaveide straten, tussen de vintage gebouwen en ouderwetse lantaarns. Loop rond, bezoek de winkels en restaurants, en geniet van de bruisende sfeer die deze straat uitademt.

© Disney

Frontierland brengt je terug naar het Wilde Westen van vroeger. Hier ontdek je de opwinding van cowboyavonturen en ontdekkingsreizen. Met schilderachtige gevels, rijke thematisering en opwindende attracties zoals Big Thunder Mountain, neemt Frontierland je mee op een reis vol spanning en avontuur in een tijdperk van grenzeloze mogelijkheden.

Adventureland opent de deur naar spannende ontdekkingen en avonturen. Hier verken je weelderige jungles, geheime grotten en exotische locaties geïnspireerd door verre landen. Met avontuurlijke attracties zoals Pirates of the Caribbean en Indiana Jones™ and the Temple of Peril, is Adventureland de perfecte plek om je onder te dompelen in een wereld van opwinding en ontdekkingsreizen.

In Fantasyland stap je binnen in de wereld van klassieke sprookjes en tijdloze verhalen. Hier komen dromen tot leven terwijl je door charmante kastelen wandelt, magische molens bezoekt en deelneemt aan betoverende attracties zoals Peter Pan’s Flight en Dumbo the Flying Elephant. Met zijn sprookjesachtige sfeer en geliefde Disney-personages, is Fantasyland de plek waar fantasie werkelijkheid wordt.

Discoveryland neemt je mee op een reis naar de toekomst vol innovatie en avontuur. Geïnspireerd door visionairs zoals Jules Verne, biedt Discoveryland een mix van retrofuturistische architectuur en spannende attracties zoals Star Wars Hyperspace Mountain en Buzz Lightyear Laser Blast. Hier kan je de grenzen van de tijd en ruimte verkennen en genieten van een unieke ervaring die zowel vermakelijk als inspirerend is.

Mis geen enkele magische aanbieding! ✨

Schrijf je in voor onze exclusieve Disneyland Parijs nieuwsbrief en ontvang als eerste de beste aanbiedingen, tips en updates voor jouw droomverblijf!

Blijf met DLP Explorers dagelijks op de hoogte van het laatste nieuws uit Disneyland Parijs, Disney, Marvel, Pixar en Star Wars.

DLP Explorers is geen merk van en niet verbonden aan Disney®.
Sommige onderdelen zijn © Disney, © Disney • Pixar, © & ™ Lucasfilm Ltd, © MARVEL.

nl_NL