Terwijl het Disneyland Hotel zich voorbereidt om op 25 januari 2024 te heropenen, krijgen we een preview van de koninklijke culinaire ervaring die we mogen verwachten in het hotel.
Chef Laurent Lesage heeft een indrukwekkende achtergrond in prestigieuze keukens, waaronder het Royal Monceau in Parijs en het met een Michelin-ster bekroonde restaurant El Bulli in Spanje. Hij trad in 2017 toe tot Disneyland Parijs en werkte aan verschillende restaurants in het resort voordat hij betrokken raakte bij de heropening van La Table de Lumière.
Chef Olivier Arthur begon zijn carrière bij Disneyland Parijs 24 jaar geleden als assistent van de chef de partie. Na in verschillende restaurants van het resort te hebben gewerkt, keert hij nu terug naar zijn roots als chef-kok van het Royal Banquet.
Beide chefs zijn enthousiast over hun rol bij de heropening van het Disneyland Hotel. Chef Laurent Lesage benadrukt de inspiratie die hij vond in het heropenen van een restaurant en het ontwerpen van een menu voor La Table de Lumière, met bijzondere aandacht voor uitmuntendheid in elk detail van de gerechten. Chef Olivier Arthur voegt eraan toe dat de heropening van het iconische hotel een uniek avontuur is waar ze graag aan deelnemen.
De heren werkten aan het ontwerp van de keukens in samenwerking met interne teams die verantwoordelijk zijn voor het interieurontwerp. Ze hadden inspraak in het menu-ontwerp en werkten nauw samen met het FOOD Research & Development team om ervoor te zorgen dat de gerechten de thema’s en verhalen van Disney weerspiegelen.
La Table de Lumière zal een verfijnd menu aanbieden met hoogwaardige, vakkundig bereide Franse ingrediënten. Het restaurant zal unieke gerechten serveren, waaronder langoustines met een coulis van schaaldieren en bloemkoolpuree, evenals opnieuw uitgevonden traditionele recepten, zoals de rundvleesparmentier voor kinderen.
Aan de andere kant biedt het Royal Banquet gasten een breed scala aan wijnen en dranken die zorgvuldig zijn geselecteerd door het Beverage-team. Het kindermenu van La Table de Lumière heeft een ereplaats, met themagerechten en speciale desserts, zoals La Rose Enchantée, geïnspireerd op Belle en het Beest.
Met de heropening om de hoek voelen de chefs een studieuze sfeer terwijl ze de laatste voorbereidingen treffen. Ze zijn echter vol vertrouwen en kunnen niet wachten om hun eerste gasten te verwelkomen in deze nieuwe culinaire ervaring in het Disneyland Hotel.
Tickets en info via disneylandparis.com