fbpx

Transformatie Disney Village

Disney Village staat aan de vooravond van een grootschalige transformatie. Het economisch centrum van het resort maakt zich op voor een gedaanteverwisseling. De metamorfose is een cruciale stap in de voortdurende evolutie van Disneyland Parijs en belooft een onvergetelijke ervaring te bieden aan gasten van alle leeftijden. Laten we samen een kijkje nemen in de toekomst van Disney Village.

De verjonging van Disney Village: van plannen tot realiteit

Een nieuw begin voor Disney Village

Disneyland Parijs maakt zich klaar voor de opwindende transformatie van Disney Village. Het levendige centrum tussen de parken en hotels staat voor een grootschalige upgrade die een frisse wind zal laten waaien door het resort. Deze ambitieuze plannen zijn de volgende stap in de voortdurende evolutie van Disneyland Parijs en zullen de ervaring van duizenden gasten die het resort jaarlijks bezoeken, naar een nieuw niveau tillen.

Fasen van verandering en prestigieuze samenwerkingen

De transformatie van Disney Village is in 2023 van start gegaan en zal de volgende jaren gefaseerd verlopen. Voor dit project werkt Disneyland Parijs samen met enkele van ’s werelds meest iconische merken op het gebied van winkels, restaurants en bars. Hierdoor wordt Disney Village omgevormd tot een levendig dorp aan het water, vergelijkbaar met de betoverende Disney Springs en Disney BoardWalk in Walt Disney World. Deze spannende samenwerkingen zullen zorgen voor een verfijnde en hedendaagse sfeer die gasten van alle leeftijden zal bekoren.

De eerste fase – Van Wild West naar nieuwe culinaire hoogten

De eerste fase van deze omvangrijke transformatie vindt plaats aan de zijde van Lake Disney, waar een Boardwalk-achtige omgeving zal ontstaan. Deze fase omvat de sloop van enkele backstagegebieden van de voormalige Buffalo Bill’s Wild West Show om ruimte te maken voor de geüpgradede achterkant van Rainforest Café. Een opmerkelijke ontwikkeling is de komst van een gloednieuw McDonald’s-restaurant. Dit zal in 2026 zijn deuren openen naast de huidige vestiging, die vervolgens zal verdwijnen. Het nieuwe filiaal zal voorzien zijn van een vernieuwd ontwerp, exclusief voor Disney Village, dat een nieuw tijdperk van culinair genot zal inluiden.

Een frisse wind bij Café Mickey en Planet Hollywood

Op 8 december 2023 opende de gloednieuwe brasserie Rosalie. De metamorfose van Café Mickey in de Franse brasserie was een grote stap in de transformatie van Disney Village. Rosalie combineert een bar en restaurant met een take-away service. Eerder dat jaar sloot ook Planet Hollywood, een icoon in Disney Village, de deuren om plaats te maken voor een geheel nieuw restaurantconcept. Deze locatie zal niet alleen een nieuwe buitenkant krijgen, maar ook een uitnodigende uitstraling die beter aansluit bij de algehele sfeer van World of Disney en het vernieuwde Disney Village. Verder vervangt The Royal Pub sinds 17 februari 2023 King Ludwig’s Castle. Deze veranderingen markeren het begin van een nieuw Disney Village, dat de gasten een ongeëvenaarde ervaring zal bieden.

© DLP Explorers

Een vernieuwde winkelervaring

Een blik op de toekomst van Disney Village

Ook de winkelervaring zal grondig herbekeken worden als onderdeel van de transformatie van Disney Village. Verschillende winkels zullen opgeknapt worden langs de binnen- en buitenkant om bezoekers een volledig nieuwe beleving te bieden.

De eerste stappen naar vernieuwing

In 2024 vat het Disneyland-resort het ambitieuze plan aan om de winkels in Disney Village een volledige make-over te geven. In eerste instantie worden Disney Fashion en Disney Fashion Jr onder handen genomen. De kledingwinkels zullen zowel langs de binnen- als de buitenkant voorzien worden van een nieuw ontwerp.

Een frisse wind voor winkelconcepten

Tijdens deze opknapbeurt zullen de winkels een geheel nieuwe uitstraling krijgen met innovatieve concepten. Van Fashion & Lifestyle tot Home Décor, en van Disney Art & Collectibles tot de grootste Disney-, Pixar-, Marvel- en Star Wars-franchises, de nieuwe winkels zullen bijdragen aan een eigentijdse identiteit voor Disney Village.

Betoverende grafische kunst en een vernieuwd landschap

Ook de ruimte rond en tussen de winkels zal opgeknapt worden. Disney Village wordt verfraaid met een exclusief grafisch eerbetoon aan geliefde Disney-personages en fantasiewerelden. Het vernieuwde landschap zal gasten omringen met de magie die alleen Disney kan bieden.

Een Britse smaak

Een smakelijke introductie van The Royal Pub

Sinds februari 2023 is Disney Village een Brits restaurantconcept rijker, dan opende The Royal Pub namelijk de deuren. Deze gezellige eetgelegenheid brengt traditionele Britse gerechten en een uitgebreid assortiment ambachtelijke bieren naar het hart van Disney Village.

Koninklijke transformatie van King Ludwig’s Castle

De komst van The Royal Pub betekende eveneens het einde voor King Ludwig’s Castle. Het restaurant kreeg een nieuwe, moderne voorgevel die beter aansluit bij de omgeving van World of Disney en het vernieuwde Disney Village.

Smullen van Britse heerlijkheden

Op de kaart van The Royal Pub prijkt een uitgebreid aanbod aan kenmerkende Britse gerechten. Gasten kunnen er genieten van allerlei lekkernijen, van fingerfood en comfortgerechten tot royale porties fish & chips en in het kenmerkende Guinness-bier gestoofd rundvlees. Verder biedt het etablissement een ruime keuze aan authentieke taarten, flatbreads, tosti’s, salades en desserts. Bovendien kunnen bezoekers er de hele dag door terecht voor ontbijt en biedt The Royal Pub een ruime keuze aan ambachtelijke bieren.

De visie van Imagineering

Imagineers aan het roer van Disney Village’s gedaanteverwisseling

De transformatie van Disney Village wordt aangestuurd door de creatieve krachten achter Disneyland Parijs, de Imagineers. Deze visionairs zijn verantwoordelijk voor het herdefiniëren van Disney Village en het creëren van een vernieuwde en meeslepende ervaring voor de gasten.

De complexiteit van het herontwerpen van bestaande Infrastructuur

Het herontwerpen van een bestaande infrastructuur, zoals Disney Village, brengt unieke uitdagingen met zich mee. Het projectteam staat voor de taak om de stroom van gasten te verbeteren en de bestaande gebouwen aan te passen aan de nieuwe visuele identiteit. Dit alles terwijl Disney Village open blijft voor bezoekers.

Handhaven van de eigen identiteit van Disney Village met een vleugje Parijse levensstijl

Hoewel Disney Village wordt getransformeerd, blijft het trouw aan zijn oorspronkelijke doel: een eet- en winkelgebied vormen dat Disney-verhalen viert in een artistieke en eigentijdse stijl. Dit betekent dat de eigen identiteit van Disney Village behouden blijft, verrijkt met een vleugje Parijse charme.

De cruciale rol van landschapsarchitectuur en samenwerking tussen teams

Naast de vernieuwing van gebouwen is landschapsarchitectuur van vitaal belang. Het vernieuwde Disney Village zal voorzien zijn van uitgestrekte groene zones, verbeterde voetpaden en betoverende verlichting. Deze samenhangende aanpak zal de algehele identiteit van Disney Village versterken en de ruimte gemakkelijk toegankelijk maken met volop plekken om te ontspannen. Samenwerking tussen verschillende teams, waaronder Imagineering, operationele teams en partners, speelt een cruciale rol bij het realiseren van deze ambitieuze visie voor Disney Village.

McDonald's 2.0

McDonald’s, het iconische fastfoodmerk dat de harten van miljoenen heeft veroverd met zijn heerlijke hamburgers en knapperige frietjes, zal ook een belangrijke rol gaan spelen in het vernieuwde Disney Village. Het bedrijf heeft zijn samenwerking met Disneyland Parijs vernieuwd en zal gehuisvest worden in een gloednieuwe vestiging in het hart van dit bruisende centrum voor eten, winkelen en entertainment.

Een strategische samenwerking

Disneyland Parijs en McDonald’s onderhouden al sinds 1999 een succesvol partnerschap met het bestaande McDonald’s-restaurant in Disney Village. Nu, als onderdeel van hun gedeelde visie op het bieden van onvergetelijke ervaringen aan gasten, hebben ze besloten om dit partnerschap uit te breiden en een nieuw, state-of-the-art McDonald’s-restaurant te creëren dat de verwachtingen van de gasten zal overtreffen.

Een nieuwe eetervaring

De voorbereidingen voor dit opwindende project zijn al begonnen. In september 2024 zal men de bouw van dit innovatieve restaurant, met een speciaal voor het vernieuwde Disney Village ontworpen architectuur, aanvangen, met als doel begin 2026 te kunnen openen.

Huidige McDonald’s blijft geopend

Gasten die tijdens hun bezoek aan Disney Village willen genieten van een hamburger of McFlurry kunnen tot de opening van het nieuwe restaurant terecht in de huidige, zeer populaire vestiging.

De toekomst: Een innovatieve eetbestemming

Hoewel details over het nieuwe restaurant nog niet bekend zijn, kunnen we nu al anticiperen op een innovatieve eetgelegenheid die perfect past bij de magische sfeer van Disneyland Parijs. Het nieuwe McDonald’s-restaurant zal niet alleen heerlijke maaltijden serveren, maar ook een unieke sfeer en ervaring bieden die naadloos aansluit bij de betoverende omgeving van het resort.

Een opwindende toekomst

De aankondiging van dit nieuwe McDonald’s-restaurant is een bewijs van de voortdurende inzet van Disneyland Parijs om de gastervaring te verbeteren en te innoveren. Het is de start van een opwindende toekomst waarin gasten heerlijk eten zullen kunnen combineren met ongeëvenaard entertainment en de kenmerkende Disney-magie. Houd deze pagina in het oog voor meer updates over dit veelbelovende project dat vanaf 2026 een nieuwe dimensie zal toevoegen aan de culinaire opties in Disneyland Parijs.

Mis geen enkele magische aanbieding! ✨

Schrijf je in voor onze exclusieve Disneyland Parijs nieuwsbrief en ontvang als eerste de beste aanbiedingen, tips en updates voor jouw droomverblijf!

Blijf met DLP Explorers dagelijks op de hoogte van het laatste nieuws uit Disneyland Parijs, Disney, Marvel, Pixar en Star Wars.

DLP Explorers is geen merk van en niet verbonden aan Disney®.
Sommige onderdelen zijn © Disney, © Disney • Pixar, © & ™ Lucasfilm Ltd, © MARVEL.

nl_NL